item original price final price shirt $21.99 $11.54 tie $9.99 $5.24 watch $125. $32.81 jacket $27.99 $22.04 socks $2.99 $2.35 hair pin $2.70 $2.84 chocolates $17.99 $18.89 silk shirt $79.99 $20.99

1. A shirt with an original price of $21.99 $21.99 x 50% = $11.00 Therefore you would pay $21.99 - 11.00 = $10.99 The tax is 5% which is 10.99 x 5% = $0.55 Therefore the total price would be $10.99 + 0.55 = $11.54 2. A tie with an original price of $9.99 $9.99 x 50% = $5.00 Therefore you would pay $9.99 - 5.00 = $4.99 The tax is 5% which is $4.99 x 5% = $0.25 Therefore the total price would be $4.99 + 0.25 = $5.24 3. A watch with an original price of $125.00 $125.00 x 75% = $93.75 Therefore you would pay $125.00 - 93.75 = $31.25 The tax is 5% which is $31.25 x 5% = $1.25 Therefore the total price would be $31.25 - 1.25 = $32.50 4. A jacket with an original price of $27.99 $27.99 x 25% = $7.00 Therefore you would pay $ 27.99 - 7.00 = $20.99 The tax is 5% which is $20.99 x 5% = $1.05 Therefore the total price would be $20.99 + 1.05 = $22.04 5. A pair of socks with an original price of $2.99 $2.99 x 25% = $0.75 Therefore you would pay $2.99 - 0.75 = $2.24 The tax is 5% which is $2.24 x 5% = $0.11 Therefore the total price would be $2.24 + 0.11 = $2.35 6. A hair pin with an original price of $2.70 $2.70 x 0% = $0.00 Therefore you would pay $2.70 - 0.00 = $2.70 The tax is 5% which is $2.70 x 5% = $0.14 Therefore the total price would be $2.70 + 0.14 = $2.84 7. A box of Godiva chocolates with an original price of $17.99 $17.99 x 0% = $0.00 Therefore you would pay $17.99 - 0.00 = $17.99 The tax is 5% which is $17.99 x 5% = $0.90 Therefore the total price would be $17.99 + 0.90 = $18.89 8. A silk shirt with an original price of $79.99 $79.99 x 75% = $59.99 Therefore you would pay $79.99 - 59.99 = $20.00 The tax is 5% which is $20.00 x 5% = $1.00 Therefore the total price would be $20.00 + 1.00 = $21.00

a. sales price= $10.99 final price= $11.54 b. sales price= $4.99 final price= $5.24 c. sales price= $31.25 final price= $32.81 d. sales price= $20.99 final price= $22.04 e. sales price= $2.24 final price= $2.35 f. no sale final price= $2.84 g. no sale final price= $18.89 h. sales price= $20.00 final price= $21.00

A shirt $21.99*0.50=$11.00 The original price of the shirt is $ 21.99. You $21.99-11.00=$10.99 save 50% off the shirt which is a total savings of $10.99*0.05=$0.55 $11.00. The total amount of the shirt is $11.54 $10.99+0.55=$11.54 including tax. A tie $9.99*0.50=$5.00 The original price of the tie is $9.99. You save $9.99-5.00=$4.99 50% off the tie which is a total savings of $5.00. $4.99*0.05=$0.25 The total amount of the tie is $5.24 including $4.99+0.25=$5.24 tax. A watch $125.00*0.75=$93.75 The original price of the watch is $125.00. You $125.00-93.75=$31.25 save 75% off the watch which is a total savings of $31.25*0.05=$1.56 $93.75. The total amount is $32.81 including tax. $31.25+1.56=$32.81 A jacket $27.99*0.25=$7.00 The original price of the jacket is $27.99.You $27.99-7.00=$20.99 save 25% off the jacket which is a total savings $20.99*0.05=$1.05 of $7.00. The total amount of the jacket including $20.99+1.05=$22.04 tax is $22.04 A pair of socks $2.99*0.25=$0.75 The original price of the socks is $2.99. You save $2.99-0.75=$2.24 25% off the socks which is a total savings of $2.24*0.05=$0.11 $0.75. The total amount of the socks is $2.35 $2.24+0.11=$2.35 including tax. A hair pin $2.70* 0.05=$0.14 The original price of the hair pin is$2.70. You $2.70+0.14=$2.84 save O% so the total price is $2.84 including tax. A box of chocolates $17.99*0.05=$0.90 The original price of the chocolates is $17.99. You $17.99+0.90=$18.89 save 0% so the total price is $18.89 including tax. A silk shirt $79.99*0.75=$59.99 The original price of the shirt is $79.99. You $79.99-59.99=$20.00 save 75% for a total savings of $59.99. The total $20.00*0.05=$1.00 amount is $21.00 including tax. $20.00+1=$21.00

[**Privacy Policy**]
[**Terms of Use**]

Home || The Math Library || Quick Reference || Search || Help

http://mathforum.org/

27 January 1996