Drexel dragonThe Math ForumDonate to the Math Forum



Search All of the Math Forum:

Views expressed in these public forums are not endorsed by Drexel University or The Math Forum.


Math Forum » Discussions » Software » comp.soft-sys.matlab

Topic: ni daq 6008 configuration problem
Replies: 4   Last Post: Aug 6, 2013 5:37 PM

Advanced Search

Back to Topic List Back to Topic List Jump to Tree View Jump to Tree View   Messages: [ Previous | Next ]
mado

Posts: 116
Registered: 5/24/12
ni daq 6008 configuration problem
Posted: Aug 4, 2013 12:31 PM
  Click to see the message monospaced in plain text Plain Text   Click to reply to this topic Reply

i am doing sensor measurement using ni usb 6008 and i made the configuration to be single ended channel the range should be changed to +10 to -10 but that didn't happened , I also connected the same sensor to labview signal xpress on single ended and it works very well , so i think the problem is here in matlab with my code.

%
% get connected devices
d = daq.getDevices
%create session
s = daq.createSession('ni')
%add analog channel s.addAnalogInputChannel('ID',channel num, 'measurement type')
s.addAnalogInputChannel('Dev1',3, 'Voltage')

% set rate of scan 4 scans/second , run for 3 seconds
s.Rate=4;
s.DurationInSeconds=3;

v= s.Channels(1);
set(v)
%_____________________________
%%
v.TerminalConfig = ' single ended ';
v.Coupling = ' DC';

v
%%
%start aquisition and plot
[data,time] = s.startForeground;

plot(time,data)
grid on
xlabel('Time (sec)')
ylabel('voltage in v')
s.release()



Point your RSS reader here for a feed of the latest messages in this topic.

[Privacy Policy] [Terms of Use]

© Drexel University 1994-2014. All Rights Reserved.
The Math Forum is a research and educational enterprise of the Drexel University School of Education.