Drexel dragonThe Math ForumDonate to the Math Forum



Search All of the Math Forum:

Views expressed in these public forums are not endorsed by Drexel University or The Math Forum.


Math Forum » Discussions » Software » comp.soft-sys.math.mathematica

Topic: OutputResponse issue
Replies: 5   Last Post: Dec 4, 2012 4:09 AM

Advanced Search

Back to Topic List Back to Topic List Jump to Tree View Jump to Tree View   Messages: [ Previous | Next ]
emammendes@gmail.com

Posts: 143
Registered: 8/22/05
Re: OutputResponse issue
Posted: Dec 4, 2012 4:09 AM
  Click to see the message monospaced in plain text Plain Text   Click to reply to this topic Reply

Hello there


Many thanks. Unfortunately if you increase the maximum time of the
simulation from 10 to 30. gibberish will appear by the end of the plot.



Manipulate[outResponse[k_,t_]=OutputResponse[TransferFunctionModel[k/(k+2 s+3 s^2+s^3),s],UnitStep[t],t]//FullSimplify;
=
Plot[Chop[outResponse[k,t]],{t,0,30},Frame->True,Axes->False,PlotRange->{0,1.5},FrameLabel->(Style[#,Bold,14]&/@{"t","Output Response\n"})],{{k,0.53},.05,2.5,.01,Appearance->"Labeled"}]

Any ideas of what is going on.

Cheers

Ed




On Dec 3, 2012, at 7:03 AM, Bob Hanlon <hanlonr357@gmail.com> wrote:

> outResponse[k_: 0.53, t_] =
> OutputResponse[
> TransferFunctionModel[
> k/(k + 2 s + 3 s^2 + s^3), s],
> UnitStep[t], t] // FullSimplify;
>
> Plot[
> Evaluate[
> Table[
> Tooltip[
> outResponse[k, t],
> "k = " <> ToString[k]],
> {k, 0.53 {1, 2, 3}}]],
> {t, 0, 10},
> Frame -> True, Axes -> False,
> FrameLabel -> (Style[#, Bold, 14] & /@
> {"t",
> "Output Response\n"})]
>
> Manipulate[outResponse[k_, t_] =
> OutputResponse[
> TransferFunctionModel[
> k/(k + 2 s + 3 s^2 + s^3), s],
> UnitStep[t], t] // FullSimplify;
> Plot[
> Chop[outResponse[k, t]],
> {t, 0, 10},
> Frame -> True, Axes -> False,
> PlotRange -> {0, 1.5},
> FrameLabel -> (Style[#, Bold, 14] & /@
> {"t",
> "Output Response\n"})],
> {{k, 0.53}, .05, 2.5, .01,
> Appearance -> "Labeled"}]
>
>
> Bob Hanlon
>
>
> On Sun, Dec 2, 2012 at 4:58 AM, Eduardo M. A. M. Mendes
> <emammendes@gmail.com> wrote:

>>
>> Hello
>>
>> Can anyone help me with the following issue?
>>
>> Plot[Chop@OutputResponse[TransferFunctionModel[0.53/(0.53+2 s+3 s s+s =

s s),s],UnitStep[t],t],{t,0,10}]
>>
>> which returns
>>
>> OutputResponse::nsymb : "0.0002042857142857143` must be a symbol. \
>> =91=99=98ButtonBox["",
>> Appearance->{Automatic, None},
>> BaseStyle->"Link",
>> ButtonData:>"paclet:ref/OutputResponse",
>> ButtonNote->"OutputResponse::nsymb"]"
>>
>> and several other msgs.
>>
>> I have tried a different approach
>>
>> restfmf[t_,k_]:=OutputResponse[TransferFunctionModel[(k 1.06)/(k =

1.06+2 s+3 s s+s s s),s],UnitStep[t],t];
>>
>> Plot[Chop@Evaluate@restfmf[t, 0.5], {t, 0, 10}]
>>
>> but got the same error messages
>>
>> What am I missing here?
>>
>> Many thanks
>>
>> Ed
>>
>>
>>

>





Point your RSS reader here for a feed of the latest messages in this topic.

[Privacy Policy] [Terms of Use]

© Drexel University 1994-2014. All Rights Reserved.
The Math Forum is a research and educational enterprise of the Drexel University School of Education.